Sabah saat 05.50’da İzmir Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar Terminali Sunexpress Kontuarı önünde buluşmanın ardından gerekli bilet ve bagaj işlemlerinin tamamlanmasının akabinde Sunexpress Havayolları’nın **** sefer sayılı uçuşu ile saat **:**’da Erzurum’a keyifli bir yolculuk gerçekleştiriyoruz. Yerel saat **:**’de Erzurum’a varışımızın ardından ilk olarak Anadolu’nun ilk beylikler dönemi devletlerinden Saltuklu mimari üslubunu en iyi yansıtan eserlerden olan Üç Kümbetler’e ulaşıyoruz Emir Saltuk Türbesi ve diğer iki türbeyi gezdikten sonra restorasyonu devam eden Erzurum’un simgesi Çifte Minareli Medreseyi gezmeye başlıyoruz. Erzurum’un sembolü haline gelen Çifte Minareli Medrese’nin kitâbesi olmadığından, yapılış tarihi kesin olarak bilinmemektedir. Selçuklu Sultani Alaaddin Keykubat’ın kızı Hundi Hatun veya İlhanlı hanedanlarından Padisah Hatun tarafından yaptırılmış olabileceği düşüncesi ile adına Hatuniye Medresesi denmektedir. Yapının minaresi ile ilgili “usta, çırak” efsanesi gibi birçok efsaneye de konu olan yapıyı gezdikten sonra Oltucular Hanı’na hareket ediyoruz. Burada verilen serbest zaman sonrası Top Tabyaları, Lala Paşa Camii ve Erzurum Kongre binasını dışarıdan gördükten sonra öğle yemeğimizi alacağımız restoranda ulaşıyoruz. Öğle yemeği sonrası Tortum Şelalesi’ne hareket ediyoruz. Şelalede verilen mola sonrası belirlenen saate Artvin’e hareket ediyoruz. Keyifli geçen iki saatlik yolculuk ardından Artvin’e varıyoruz. Çoruh nehri üzerinde kurulu ülkemizin en derin barajı olan Deriner Barajı’nı fotoğraflama imkanımız oluyor. Genya Dağı’na kurulu Artvin’i panoramik gördükten sonra Borçka üzerinden Hopa’daki otelimize ulaşıyoruz. Dileyen misafirlerimiz akşam yemeği öncesi Hopa şehir merkezinde veya sahilde gezinti yapabilirler. Akşam yemeği ve konaklama Artvin’de otelimizde.
Öğle Yemeği: Bölgenin en meşhur ve kaliteli cağ kebabı restoranı olan Koç Cağ Kebabı Restoranında Erzurum Oltu Cağ Kebabı menüsü olarak alınacaktır ücrete dahil
Akşam Yemeği: Otelimizde açık büfe veya set menü olarak alacağımız akşam yemeği ücrete dahil
Konaklama: Grand Artvin, Peronti Hotel vb.
Güzergâh: Erzurum-Artvin (195 km)
Otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltımızın ardından Borçka ilçemize ulaşıyoruz. Özel transfer araçlarımız ile ulaşacağımız Karagöl Milli Parkı’nda keyifli anlara tanıklık edeceksiniz. Ladin, köknar ve sarıçam ormanlarının içinden geçerek, ülkemizin el değmemiş biyosfer alanlarından birisi olan Çoruh Vadisi boyunca ilerleyip hayranlık uyandıran Karagöl’e varıyoruz. Dileyen misafirlerimiz doğa yürüyüşü yapabilir veya gölün üzerinde sandalla bir gezintiye çıkabilir. Borçka’ya dönüşümüzün ardından öğle yemeğimizi alıyoruz. Ardından Hopa üzerinden Sarp Sınır Kapısına doğru yolculuğumuza devam ediyoruz. Sınır kapısına ulaştığımız da TC Yeni Nüfus Cüzdanı(eski nüfus cüzdanları kabul edilmemektedir) ile Gürcistan sınır kapısını geçip komşu ülkede Batum’a ulaşıyoruz. Gonio Apsaros Kalesi’nin panoramik olarak görüyoruz. Kafkasların mitolojik yüzünü gösteren Medea Heykeli’ni görüp, sonrasında Piazza Meydanı’na gidiyoruz, Tiyatro Meydanı’nda, Altın renkli Poseidon Heykeli’ni görüp fotoğraf molası veriyoruz. Dünyadaki 14 yazı sisteminden biri olan Gürcü Alfabesini görebileceğimiz Alfabe Kulesi ve aşkları filmlere ve kitaplara konu olan Ali ve Nino Heykeli’ni görüp Avrupa meydanında şehri tanımak için serbest zaman sunuyoruz. Serbest zaman sonrasında konaklama için otelimize hareket ediyoruz. Konaklama Batum bölgesinde ki otelimizde.
Kahvaltı: Otelimizde açık büfe olarak alınacaktır ücrete dahil
Öğle Yemeği: Borçka bölgesinde ki restoranımızda yöresel menü olarak alınacaktır ücrete dahil (Not: Yoğunluğa göre öğle yemeği Batum’da alınabilir)
Akşam Yemeği: Otelimizde açık büfe/set menü olarak alınacaktır ücrete dahil
Konaklama: Intourist Palace Hotel & SPA
Güzergâh: Artvin-Batum-Hopa (114 km)
Otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltımız sonrası Çamlıhemşin’e hareket ediyoruz. Çamlıhemşin’den özel transfer araçlarımız ile Şenyuva Köyü’ndeki tarihi Çinçiva Köprüsü’nün fotoğraflarını çektikten sonra sarp kaya kütlesi üzerinde kurulu olan Zilkale geziyoruz. Yüksek debili Palovit Şelalesini fotoğrafladıktan sonra Dünyada korunma altındaki 200 Ekolojik bölgeden biri olan Fırtına Vadisi’nde dere kenarında tur ücretine dâhil öğle yemeği hizmeti alıyoruz. Dileyen konuklarımız heyecanlı bir rafting turu yapabilir. (ekstra olarak katılabilirsiniz) Rafting molası sonrası Ayder Yaylası’na hareket ediyoruz. Kalegon mevkiini ve Gelintülü Şelalesi’ni gördükten sonra dileyen misafirlerimiz yaylada yürüyüş yapabilir veya yöresel ürünlerin sergilendiği şirin dükkanları gezebilir alışveriş yapabilirler. Akşam yemeği ve konaklama için otelimize hareket ediyoruz. Konaklama Ayder bölgesinde ki otelimizde.
Kahvaltı: Otelimizde açık büfe olarak alınacaktır ücrete dahil
Öğle Yemeği: Fırtına deresi kenarında ki restoranımızda Alabalık Menü olarak alınacaktır ücrete dahil
Akşam Yemeği: Otelimizde açık büfe veya set menü olarak alınacaktır ücrete dahil
Konaklama: Oris Ahşap Otel, Naliya Otel, Dere Otel v.b
Güzergâh: Hopa-Çamlıhemşin-Zilkale-Ayder (151 km)
Otelimizde alınacağımız açık büfe kahvaltımız sonrasında Rize merkezde yer alan Zaimoğlu Rize Bezleri mağazasında kısa bir alışveriş molasının ardından Karadeniz’in simgesi haline gelen Uzungöl’e hareket ediyoruz. Of’tan geçerek Solaklı Vadisi’ne sapıyoruz. Uzungöl’e hareket ediyoruz. Uzungöl’e varışımız sonrasında inanılmaz manzaralar ve belli noktalarda verilen fotoğraf molaları veriyoruz. Burada Göl etrafında yürüyüş veya diğer aktivitelerden yararlanmak adına serbest zaman sunduktan sonra Trabzon’a gitmek üzere hareket ediyoruz. Yol güzergahımız üzerinde Sürmene’ye geldiğimiz de öncelikle Karadeniz pidesinin tadına varabilmek adına ücrete dahil öğle yemeğimiz için restoranımıza ulaşıyoruz. Öğle yemeği sonrasında meşhur Sürmene bıçaklarından almak isteyenler için en kaliteli ürünlerin sergilendiği Sürbisa Bıçakçılıkta kısa bir mola ve Mikroklima iklim özelliği dolayısıyla kaliteli çayı ile meşhur İki Çay Fabrikası’nda üretim hakkında bilgi alıp fabrika gezisi sonrası çay keyfi yapıyoruz. Daha sonra Trabzon’a geçiyoruz. Trabzon’ da Soğuksu Mevkiine çıkarken Gülbahar Hatun Camii’ ni, İç Kale ve Zağnos Vadisini (panoramik) görüyor ve Ladin ağaçları arasından geçerek, bir Rum iş adamına ait olan ve sonrasında Trabzon halkı tarafından Atatürk` e hediye edilen Atatürk Köşkü’ nü geziyoruz. Ardından Komnenos Krallığı döneminde 1238-65 yılları arasında yapılıp, batı cephesindeki Hristiyanlık tarihine ait freskleriyle birlikte Trabzon Ayasofya'sını da geziyor ve Trabzon` a özgü bir el sanatı olan Trabzon Hasırı, Telkâri ve Trabzon'da sadece beş ailenin yaptığı Kazaziye işlerini yapan ustaların marifetli ellerinde hazırlanan ürünleri görme fırsatı bulduktan sonra alışveriş için kısa bir zaman veriyoruz. Akşam yemeği ve konaklama Trabzon bölgesinde ki otelimizde.
Kahvaltı: Otelimizde açık büfe olarak alınacaktır ücrete dahil
Öğle Yemeği: Sürmene de restoranımızda meşhur Karadeniz Pide Menüsü olarak alınacaktır ücrete dahil
Akşam Yemeği: Otelimizde açık büfe veya set menü olarak alınacaktır ücrete dahil
Konaklama: Konakpark Hotel, Aksular Hotel, Demirgrand Hotel vb.
Güzergâh: Ayder-Uzungöl-Trabzon (250 km)
Otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltımız sonrası Karadeniz denilince ilk akla gelen 1650 m yükseklikteki Karadağ'ın eteklerinde yer alan Sümela Manastırı’na ulaşmak üzere Altındere Milli Parkı’na giriş yapıyoruz. Manastır restorasyon da olduğundan vereceğimiz serbest zaman içerisinde Manastırı dışarıdan fotoğraflama şansı buluyoruz. Belirlenen saatte öğle yemeğimizi almak üzere meşhur Akçaabat Köftesini tadabileceğiniz Restoranımıza hareket ediyoruz. Yemek molası ardından rehberimizin belirleyeceği saate kadar serbest zaman. Serbest zaman sonrası havalimanına hareket. Gerekli bilet ve bagaj işlemlerinin tamamlanmasının ardından Sunexpress Havayolları’nın *** sefer sayılı uçuşu ile saat **:**’de İzmir’ye keyifli bir yolculuk gerçekleştiriyoruz. Yerel saat **:**de Adnan Menderes Havalimanı’na varışımızın ardından bir başka organizasyonda buluşmak üzere vedalaşıyoruz.
Kahvaltı: Otelimizde açık büfe olarak alınacaktır ücrete dahil
Öğle Yemeği: Sürmene de restoranımızda meşhur Akçaabat Köfte Menüsü olarak alınacaktır ücrete dahil
Güzergâh: Trabzon-Sümela-Akçaabat-Trabzon Havalimanı (106 km)
İlk yorumu siz yapın